Vata de sticla KNAUF ECOSE NatuRoll Plus 10/5 cm Rola 8,04/16,08 m2

Vata de sticla KNAUF ECOSE NatuRoll Plus 10/5 cm Rola 8,04/16,08 m2

(0)
Cod: 3.1.2.1
 În stoc
 
  • Cod
  • 3.1.2.1
117,86Ron

Descriere:

Vată minerală de sticlă, cu Tehnologie ECOSE®, livrată sub formă de role.
Conductivitate termică
λD=0,040 W/mK
Reacţie la foc
Material incombustibil, clasificat Euroclasa A1 conform EN 13501·1.
NatuRoll Plus, cu tehnologia ECOSE® este recomandat pentru utilizări multiple. Poate fi folosit ca material termoizolant pentru acoperișuri înclinate, dar și pentru construcțiile cu cadre de lemn, la interior și exterior. Poate fi montat ușor între grinzile de lemn ale podurilor, dar și deasupra plafoanelor suspendate ca material termo și fono izolant. În cazul folosirii produsului în sisteme deschise difuziei, se recomandă aplicarea unei membrane cu rol de control al vaporilor pe partea interioară. Se aplică foarte bine în sistemele pe cadru de lemn sau metalic. Pe partea exterioară, izolația este acoperită cu o placa fibrolemnoasă, peste care se aplică un strat de tencuială. În cazul constucțiilor din lemn, pe partea interioară a produsului este aplicată o placă fibrolemnoasă sau de gips-carton. În cazul sistemelor care nu sunt deschise difuziei se recomandă prevederea părții interioare a termoizolației cu membrană cu rol de barieră de vapori.
Avantaje
proprietăţi excelente de izolare termică
rezistenţă ridicată la foc
montare facilă, nu se rupe ușor
stabilitate dimensională
hidrofobizare standard în masă
beneficii ce rezultă din tehnologia ECOSE®:
mai moale la atingere
mai puțin prăfos
miros neutru
uşor de tăiat
Vata minerală de sticlă obtinuţă prin tehnologia ECOSE® este o schimbare semnificativă în domeniul materialelor de izolare.
vata minerala sticla tehnologia ecose knauf insulation
Knauf Insulation, foloseste la fabricarea produselor izolante din vată minerală, un liant fără formaldehidă adaugată, realizat din materiale organice regenerabile, în locul produselor chimice bazate pe petrol. Datorită tehnologiei ECOSE, toate produsele, fabricate din vată minerală au o culoare maro specifică, obtinută natural fără să conţină adaos de vopsea sau coloranţi artificiali.
Izolare termică acoperișuri înclinate
Izolarea termică acoperișurilor înclinate cu materialele Knauf
Insulation: vată minerală de sticlă, vată minerala de sticlă și accesorii.
Izolarea acoperișurilor înclinate - Etape de montare vată minerală de sticlă
Cerinţele actuale pentru performanţa termică a clădirilor, stabilite pentru condiţii de iarnă/vară, siguranţă la foc şi protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei pentru acoperişurile înclinate, ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creştere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal - confort termic.
Etape de montare a izolaţiei din vată minerală de sticlă
Se recomandă utilizarea echipamentului corespunzător pe tot parcursul procesului de montaj: salopetă, casca de protecţie, mănuşi de protecţie, ochelari de protecţie.
Etapa I: Înainte de a începe montarea vatei minerale, verificaţi folia hidroizolantă montată în spatele căpriorilor. Rolul foliei hidroizolante este de a evita pătrunderea apei, care, pe termen lung, va afecta atât calităţile termoizolaţiei, cât şi rezistenţa acoperişului.
etapa 2 montare vata de sticla knauf insulation
Etapa a II-a: Se măsoară spatiul dintre căpriori şi se taie cu 20 mm în plus faţă de dimensiunile măsurate, pentru o fixare forţată. Materialul izolant se introduce între căpriori printr-o uşoară presiune laterală asigurând astfel stabilitatea vatei minerale între căpriori şi evitarea apariţiei punţilor termice.
Necesar: ruletă, cuţit de vată, vată minerală Knauf Insulation
etapa 3 montare vata de sticla knauf insulation
Etapa a III-a: Se montează profile metalice peste materialul izolant, ce vor folosi ca suport pentru plăcile de gipscarton care se vor monta ulterior. Fixarea profilelor metalice în căpriori se va face utilizând suruburi autofiletante.
Necesar: profile metalice, autofiletantă, suruburi autofiletante
etapa 4 montare vata de sticla knauf insulation
Etapa a IV-a: Se aplică al doilea strat de vată minerală termoizolantă, între căpriori şi profilele metalice montate anterior. Al doilea strat va fi de asemenea supradimensionat cu 20 mm, pentru a nu rămâne goluri între cele două straturi şi căpriori.
etapa 5 montare vata de sticla knauf insulation
Etapa a V-a: Instalaţi membrana/bariera de vapori. Fixarea foliei se va face cu ajutorul unei benzi pentru etanşare.
Necesar: membrană de vapori (ex: LDS 5 Silk), bandă pentru etanşare (ex: LDS Solifit).
etapa 6 montare vata de sticla knauf insulation
Etapa a VI-a: Se fixează plăcile de gips-carton pe profilele metalice utilizând suruburi autofiletante.
Necesar: autofiletantă, suruburi autofiletante, plăci de gips-carton

Produse vizualizate