1.Compoziţie: amestec omogen pe baza de rasini siliconice, materiale de umplutura, aditivi de finisare pigmenti etc
2.Domeniu de utilizare: grunduirea peretilor exteriori si /sau interiori in vederea aplicarii tencuielilor decorative
3.Performanţe:
-constituie strat de fond pentru tencuieli decorative siliconice ;
-reduce gradul de absorbtie al suparafetelor minerale
-creste aderenta peliculelor de tencuiala decorativa
-confera suportului protectie la factorii de mefdiu
-formeaza pelicule rezistente la apa si permeabile la vaporii de apa
5.Mod de utilizare
Suprafetele pe care se aplica tencuiala trebuie sa fie stabile, rezistente, curate, lipsite de praf sau grasimi.
Tencuielile minerale (gleturile de var şi ciment) se lasa sa se matureze timp de 28 de zile de la punerea în operă
-se amorsează cu amorsă acrilica (uscare 24 ore) pentru marirea gradului de durabilitate a sistemului de vopsire
-se aplica un strat de grund amorsa pentru vopsele si tencuieli decorative structurate colorat in aceeasi nuanta cu tencuiala – aplicarea se face dupa o zi de la amorsarea suprafetei
Termosisteme: stratul final de adeziv pentru termosistem se matureaza minim 6-7 zile de la punerea in opera. Se amorseaza cu amorsa-acrilica (uscare 24 ore).
-aplicare strat de grund amorsa colorat in aceeasi nuanta cu tencuiala – aplicarea se face dupa o zi de la amorsarea suprafetei.
Suprafeţe vechi si/sau vopsite în prealabil
-nu se aplică pe pelicule de lacuri, vopsele şi emailuri pe bază de solvent sau pe zugrăveli de var sau humă;
-se curăţă zugrăveala sau tencuiala veche neaderentă şi se se remediază eventualele defecte ale suportului (exfolieri, fisuri) prin retencuire;
-zonele reparate prin retencuire se lasă să se usuce min 3 zile, se şlefuiesc, se desprăfuiesc şi se amorseaza cu amorsa acrilica (uscare 24 ore).
-în cazul tencuielilor minerale (pe bază de var/ciment) vechi , cu porozitate ridicată sau friabile, care nu au necesitat retencuire, se recomandă amorsarea cu amorsa acrilica pentru pereti (uscare 24 ore), pentru mărirea gradului de durabilitate al sistemului de vopsire.
-aplicare strat de grund amorsa pentru vopsele si tencuieli decorative structurate colorat in aceeasi nuanta cu tencuiala – aplicarea se face dupa o zi de la amorsarea suprafetei
Produsul se aplica cu pensula sau rola .
Indicaţii:
Protectia dorita si calitatea buna a finisarii cu tencuiala decorativa se obtin respectand timpii de pregatire si uscare ai sistemului:
-pentru evitarea variatiilor de nuanţă, se recomandă ca pe întreaga suprafaţă aplicarea să se efectueze folosind un singur lot de produs.
-umiditatea crescuta a aerului si a suportului, temperaturile extreme si calitatea suportului pot modifica aspectul si calitatea acoperirii;
-temperatura de aplicare : minima 5 ºC; maxima 25ºC,
-curăţarea uneltelor de lucru se face cu apă caldă sau cu apă şi detergent, imediat după întrebuinţare
6.Mǎsuri de securitate:
Deşeuri: Reziduurile uscate se îndepărtează în gunoiul menajer. A nu se arunca la canalizare. A se evita aruncarea în mediu .
Substanţe periculoase: nu conţine
7.Ambalare, transport si depozitare
Ambalarea produsului se face în bidoane de plastic închise etanş având capacitea de 25kg
Depozitarea produsului se face in spatii aerisite la temperaturi de 5-25 ºC
Transportul produsului se face cu mijloace de transport acoperite.
8.Consum estimat:
-4-5 mp/litru/strat, funcţie de modul de aplicare
9.Valabilitate:
-12 luni de la data fabricaţiei, în ambalajul original închis etans
Iata cateva informatii utile si practice
Pentru ca fatadele cladirilor sa reziste in timp trebuie indeplinite cerinte stricte de aplicare,compatibilitate intre produse ,nu mersterul sa le stie pe toate ,70% dintre aplicatori nu tin cont de detalile tehnice iar 95% nu au citi niciodata informatiile tehnice ale produsului ,concluzionand cei mai multi muncesc legati la ochi.
Indiferent de producator sau executant urmatoarele reguli sunt stricte
-pregatirea suporului (se urmareste compatibilitatea dintre produse,calitatile si rezistenta acestuia) se recomanda o buna documentare inainte de aplicare
-alegerea produsului in functie de microclimat(sunt produse spicfice fiecarei zone ,se poate folosi acelasi produs in Constanta si Bucuresti dar caracterisitcile acestora difera 100%,dupa o perioada de timpse cere o documentare si sfatul unui specialist)
-alegerea nuantelor (experienta recenta a producatorilor est europeni a reconsolidat importanta pigmentilor speciali pentru exterior cu protectie marita la ultraviolete si deeace se impune alegerea solutie optime pentru exterior.Pentru intarirea celor mai sus mentionate din paletarele noastre cu peste 2000 nuante avem aproximativ 80 nunate pe care nu le coloram pentru exterior la recomandarea laboratoarelor CBS Germany ,suntem singurul producator care mentioneaza acest lucru.
-aplicarea propriu-zisa (o recomandare practica inainte de aplicarea propriu-zisa testarea produsului prin care se aplica pe o suprafata mica o cantitate data de producator ca si consum pe un metru partat ,astfel se verifica consumul si nu in ultimul rand se evidentiaza si calitatile de aplicare ale aplicatorului)
-garantia produsului- este foarte grea o clasificare a produselor deoarece nu avem un mecanism bine gestionat in acest sens se impune o clasificare dupa durata de viata a produsului garantata de producator de regula produsele de calitate au reproductibilitate si se pot colora in peste 1000 nuante iar pretul unui produs pleaca de la minim 25 euro/bucata /25kg.Daca un produs gata colorat costa 70 Ron iar doar ambalajul si eticheta reprezinta minim 20%din valuarea produsului ce durata de viata are produsul,dar culoarea finisajului?
-mentenanta finisajului-un finisaj de calitate trebuie mentinut conform sfatului producatorului .
|