• Model: 4.4.13
Coloanele din carton sunt cofraje pentru coloane de beton.
Sunt usor de manevrat datorita greutatii foarte mici. In majoritatea cazurilor se pot ridica manual, fara a fi nevoie de echipament special.
Din momentul in care au fost asezate, coloanele trebuie ancorate la baza si spre varf cu o rama de lemn ce prezinta suporti de aliniere sau cu o schela pentru a asigura stabilitatea acestora.
Distanta dintre doi suporti de aliniere nu trebuie sa depaseasca 2,50 m pentru cofraje mai lungi de 4,50 m. In timpul montarii este foarte important sa nu se deterioreze forma cofrajului.
De asemenea, se pot monta un numar nelimitat de coloane pentru a fi umplute in acelasi timp.
Cofrajele sunt rezistente la ploaie si pot fi depozitate in conditii de minima protectie. Exteriorul tubului este acoperit cu folie din aluminiu pentru a rezista la apa, iar interiorul este realizat din carton presat si polietilena, fiind sensibil la umiditate.
Datorita acestui fapt, depozitarea trebuie sa fie verticala, insa avand grija ca baza acestuia sa nu intre in contact cu pamantul iar deschiderea din partea superioara trebuie acoperita cu un material impermeabil.
De asemenea, se pot depozita pe paleti, evitandu-se greutatea excesiva. Depozitarea pe orizontala nu este recomandata.
Coloanele trebuie umplute cu ciment dintr-o singură turnare, cu un flux ce nu trebuie sa depaseasca 4,5 mc pe ora. Betonul trebuie vibrat folosindu-se un vibrator obisnuit si acesta nu trebuie sa atinga interiorul cofrajului pentru a nu se deteriora, fapt ce ar duce la un finisaj defectuos al coloanei de beton.
Vibrarea betonului trebuie facuta in interior intotdeauna si niciodata din exterior.
Decofrare
Se realizeaza foarte usor si repede, intre 1 si 5 zile de la turnarea betonului, pentru a se obtine cele mai bune rezultate. Dar se poate lasa in jurul coloanei si pe o perioada mai lunga de timp in cazul in care conditiile exterioare nu conduc la o mai rapida intarire a betonului.
Se recomanda ca aceste cofraje sa fie inlaturate in maximum 5 zile pentru a se obtine o suprafata neteda si pentru a se evita ca stratul interior al cofrajului sa ramana lipit de coloana de beton, caz in care se ingreuneaza inlaturarea.
Decofrarea este usoara si poate fi facuta folosindu-se o unealta de taiat sau ruperea manuala a cofrajului. In cazul in care coloanele de beton sunt ingropate, nu este necesara decofrarea.
Categorii
Cautare
Pachete produse