• Model: 2.12.21
Materialul izolant, FKD S, este fabricat din fibre minerale bazaltice, lipite cu răşină sintetică modificată. Este hidrofobizat pe întreaga secţiune transversala.
Conductivitate termică
λD=0,035 W/mK
Reacţie la foc
Material incombustibil, clasificat Euroclasa A1 conform EN 13501·1.
Izolare acustică
Excelent izolator acustic datorită structurii fibroase și dense a materialului.
Knauf Insulation FKD-S este o placă de vată minerală bazaltică, stabilă ca volum ce se încadrează în categoria produselor grele. Produsul are o performanță termică îmbunatațită datorită valorii scazute a conductivității termice ce asigură o mai bună protecție termică a clădirii.
Produsul este incombustibil, bun izolator termic, hidrofobizat în masă, durabil, neutru din punct de vedere chimic și foarte permeabil la vaporii de apă. Dimensiunile plăcii nu se modifică în timp datorită variațiilor mari de temperatură.
Avantaje
izolare termică imbunatățită
permeabilitate la vapori de apă
crește protecția pasivă la foc în caz de incendiu
stabilitate și compactitate
rezistența la îmbatrânire
material prietenos cu mediul înconjurător
montaj simplu și rapid
Termosistem / Fațade de contact
Pereţii exteriori (faţadele) sau structura exterioară ne spun multe despre importanţa, scopul, compartimentările interioare şi suprafaţa unei clădiri. Ne dau indicii şi cu privire la confortul din interiorul clădirii. În cele mai multe dintre cazuri, finisajele exterioare ascund structura pereţilor.
În zilele noastre, se acordă o mare atenţie modificării faţadelor. Scopul acestor modificări, în 99% din cazuri, este izolarea termică a clădirii. Izolare termică înseamnă economie de energie şi economisirea energiei este echivalentă cu reducerea cheltuielilor.
Proiectarea corectă a structurii pereţilor exteriori influenţează în mod semnificativ mediul interior al clădirii. Pereţii exteriori convenţionali, cu un singur strat (omogen), nu sunt soluţia adecvată pentru asigurarea cerinţelor actuale de izolare termică.
În principiu, atunci când izolăm pereţii exteriori, putem lua în considerare mai multe opţiuni pentru izolarea termică. În cazul clădirilor noi, se poate recomanda o structură cu straturi multiple, iar pentru lucrări de reabilitare, un sistem suplimentar pentru izolarea termică.
In cazul reabilitării, calitatea izolaţiei termice are o foarte mare importanţă. Metoda cea mai răspândită de izolare este sistemul de izolare de tip Termosistem (prin contact), pentru care există produse speciale din vată minerală bazaltică.
Izolarea fațadelor de contact - Etape de montare vată minerală bazaltică
Cerinţele actuale pentru performanţa termică a clădirilor, stabilite pentru condiţii de iarnă/vară, siguranţă la foc şi protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei pentru termosistem, ceea ce contribuie, în mare măsură, la o creştere a standardului de utilizare şi la un mediu interior ideal - confort termic.
Avantaje
Izolare termica: face casa mai călduroasă iarna şi mai răcoroasă vara, deci mai confortabilă
Vata minerală bazaltică este un produs incombustibil, nu întreţine arderea şi nici nu emană gaze nocive sub acţiunea focului
Protecţia fonică poate fi realizată fără probleme cu ajutorul acestui produs. În funcţie de sortiment şi grosime, structura fibroasă a vatei minerale bazaltice prezintă proprietăţi foarte bune de absorbţie acustică
Rezistenţa în timp reprezintă un alt avantaj de luat în considerare, deoarece roca bazaltică nu corodează şi nu este corodată, nu este atacată de ciuperci şi microorganisme, nu constituie hrana pentru insecte şi rozatoare şi nici nu putrezeşte
Vata minerală bazaltică este un material prietenos cu mediul deoarece nu dăunează sănătăţii şi nu poluează mediul. Acest aspect se face resimtit şi în montaj, neexistand riscuri în timpul manevrării vatei
Reducerea costurilor: facturi mai mici la energie, datorită consumului mai redus de energie
Economie de energie: Prin izolarea pereţilor se reduce considerabil nivelul emisiilor de CO2 asociate casei, deci ajută la păstrarea resurselor atât de preţioase de energie şi la reducerea efectului de încălzire globală
Fibrele de vată minerală bazaltică sunt protejate de o substanta hidrofobă. Astfel, vata minerală prezintă o rezistenţă la umiditate Manevrabilitatea şi instalarea acesteia nu ridică probleme fiind compatibilă cu majoritatea materialelor de construcţii
Etape de montare a izolaţiei din vată minerală bazaltică
Se recomandă utilizarea echipamentului corespunzător: salopetă, cască de protecţie, mănuşi de protecţie, ochelari de protecţie.
etapa 1 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa I: Se aplică pe placa de vată minerală bazaltică, mortarul adeziv preparat. Aplicarea se face perimetral şi în 3-5 puncte suplimentare la interior, pentru a evita dezlipirea.
etapa 2 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a II-a: Plăcile se montează decalat pe peretele de susţinere în rânduri orizontale. Plăcile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi în plan vertical. După fixare, este necesară nivelarea plăcilor, utilizând dreptarul, pentru a asigura o montare corectă a termosistemului.
etapa 3 montare vata bazaltica knauf insulation

Etapa a III-a: Cu bormaşina se fac găurile pentru a introduce diblurile ce vor asigura stabilitatea plăcilor. Se recomandă minim 5dibluri/mp. După fixarea diblurilor, utilizaţi un ciocan de cauciuc pentru a le introduce până la capăt. Grosimea şi lungimea diblurilor se alege în funcţie de tipul de zidărie şi respectiv de grosimea materialului termoizolant.
etapa 4 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a IV-a: Vata minerală din dreptul golurilor pereţilor este îndepărtată utilizând cuţitul de vată.
etapa 5 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a V-a: Se întinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafaţa peretelui. Apoi se fixează plasa de fibră de sticlă, susţinută de colţari. Peste plasă se întinde un al doilea strat de mortar adeziv, pentru a fixa plasa de fibră de sticlă. Cel din urmă strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregăti peretele pentru tencuiala decorativă.
etapa 6 montare vata bazaltica knauf insulation
Etapa a VI-a: După aplicarea amorsei, se aplică stratul de tencuială
Categorii
Cautare
Pachete produse