• Model: 2.4.1.7.1
Domenii de utilizare
Se utilizează pentru lipirea şi armarea (şpăcluirea) plăcilor de polistiren expandat şi a plăcilor de polistiren grafitat. Se aplică pe toate suprafeţele convenţionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli varciment, tencuieli vechi şi direct pe orice tip de zidărie.
Este recomandat pentru izolarea termică a clădirilor nou construite şi a celor vechi, ce urmează să fie reabilitate termic. Face parte din sistemul de izolaţie termică cu polistiren expandat weber.therm classic, weber.therm mineral şi este recomandat pentru sistemul cu polistiren grafitat weber.therm home.
Compoziţie
Adeziv sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale, răşini sintetice şi fibre de nylon. Cu aderenţă mare la suport şi la plăcile de polistiren expandat (EPS-F) sau grafitat.
Culori
Gri
Ambalare
În saci de hârtie de 25 kg. Paleți de 1050 kg (42 saci).
Pregătirea suportului
Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Se verifică aderenţa tencuielilor şi vopselelor existente. Suprafeţele cu urme de substanţe antiaderente, mucegai, alge, ciuperci se vor curăţa cu jet de apă sub presiune şi cu o perie de sârmă. Tencuielile umflate, desprinse trebuie îndepărtate. Reparaţiile vor fi efectuate cu un mortar pe bază de ciment cu 2 proprietăţi adezive (weber P39max2 ). În cazul în care suprafeţele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate şi se aşteaptă până când pelicula de apă dispare. La lipire: plăcile de polistiren trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi. La armare: suprafeţele plăcilor de polistiren trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi şi să nu prezinte denivelări în zonele de întâlnire dintre plăci. Aceste denivelări trebuie şlefuite în plan şi curăţate de praf înainte de aplicarea diblurilor. Dacă plăcile de polistiren nu au fost şpăcluite, acoperite cu adeziv timp de 2 săptămâni, trebuie evaluată calitatea acestora. Plăcile îngălbenite, prăfuite trebuie asperizate şi curăţate.
Mod de preparare şi de lucru
Se toarnă conţinutul unui sac în cca. 5,5 - 6 litri de apă curată, rece şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări. După un repaus de cca. 5 minute, se reamestecă. Pentru lipire: Mortarul adeziv astfel obţinut se aplică pe perimetrul plăcii de polistiren şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plăcilor termoizolante adezivul să acopere cel puţin 40 % din suprafaţa acestora. Se fixează prin apăsare manuală, iar planeitatea şi verticalitatea se reglează cu ajutorul dreptarului şi bolobocului. Lipirea plăcilor se începe de jos, de pe profilul de soclu şi se montează în legătură, tip zidărie. Fixarea mecanică suplimentară se realizează cu dibluri, după 1-3 zile de la lipirea plăcilor. Pentru armare: Mortarul adeziv se întinde cu gletiera zimţată (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafaţa plăcii. Plasa pentru armare (din fibră de sticlă) se întinde pe direcţie verticală şi se înglobează în adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fâşiile de plasă se montează prin suprapunere de minim 10 cm. Se aplică imediat al doilea strat de adeziv în grosime de cca. 1,5 mm, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa să fie acoperită în întregime.
Recomandări
Lucrările vor fi executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5 C până la +30 C. Pe durata aplicării suprafaţa trebuie protejată de razele puternice ale soarelui şi de precipitaţii. Se recomandă ca sistemul de izolaţie termică să fie realizat astfel încât să nu fie expus îngheţului sau ploii timp de 24 de ore după aplicare. În condiţii de umiditate ridicată şi temperaturi scăzute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanică a plăcilor termoizolante, se face numai după ce se va verifica dacă adezivul este întărit şi plăcile termoizolante sunt lipite complet. Această verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de probă. Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.
Apa de omogenizare: cca. 5,5-6 l/sac
Densitatea: 1300-1400kg/x3
Aderenţa la suport din polistiren (28 zile): ≥ 0,08 N/mm2
Aderenţa la suport beton (28 zile): ≥ 0,8 N/mm2
Permeabilitatea la vapori de apă: ≥ 17,5
Absorbţia de apă prin capilaritate: Clasa W2
Conductivitatea termică în stare uscată la 10 C: ≥ 0,08 W/mK
Rezistenţă la foc: Clasa A1
Timp de punere în operă: cca.90 min
Termen de valabilitate
12 luni de la data fabricaţiei.
Consum
◾lipire: cca. 4-6 kg/m2
◾armare: 3 - 4 kg/m2
Categorii