• Model: 3.5.4
Descriere
Placa ciment exterior AQUAFIRE 12.5x1200x2000mm
Placa AquaFire este o placa usoara dintr-un amestec de ciment si granule de polistiren,armat cu fibra de sticla.
Este ideala pentru pereti de compartimentare, placarea peretilor, sape uscate, scafe si tavane in medii umede sau uscate dar si pentru izolatie termica si hidro, ajutand la o buna eficienta energetica.Nu sufera deteriorari in prezenta apei, prin urmare aceasta placa are o rezistenta ridicata in medii aturate de umiditate medii exterioare, piscine, bai, dusuri, bucatarii, spalatorii.
Placile AQUAFIRE asigura un suport exceptional si rezistent pentru placari ceramice gresie si faianta, mozaic din sticla, pentru acoperirea peretilor de caramida sau de alta natura.
Pot fi finisate pentru a obtine o suprafata neteda gata pentru vopsire.Placile AQUAFIRE sunt adecvate pentru a fi montate pe structuri din lemn si structuri metalice, cu profilele montate la interax de 400mm, atat in constructii noi, cat si in lucrari de renovare.
De ce sa alegi placa din ciment AquaFire?
•Este o placa foarte usoara - cantareste cu 17% mai putin decat alte produse similare;
•Se aplica usor - in acest moment pe piata este placa cel mai usor de taiat;
•Este rezistenta la apa - pentru montarea in spatii cu nivel ridicat de umiditate;
•Este rezistenta la foc, certificata pana la 240 minute, incadradata in clasa A1;
•Poate fi utilizata atat pentru aplicatiile interioare cat si cele exterioare;
•Are o suprafata aspra pentru aplicarea ipsosului si a finisajelor.

Unde se poate aplica placa din ciment AquaFire?
Principalele aplicatii in care se utilizeaza AQUAFIRE atat pentru aplicatiile interioare cat si pentru aplicatiile exterioare, precum:
- fatade ventilate;
- pereti exteriori;
- acoperisuri & verande;
- placarea interioara a cosurilor de fum;
- incinte exterioare;
- constructii pentru uz agricol;
- garaje si spatii tehnice;
- piscine, bai turcesti si saune;
- centre de relaxare;
- baie si cabine de dus;
- crame si depozite de vinuri;
- curatatorii;
- pardoselii traditionale & pardoseli uscate;
- acoperirea semineelor;
- acoperirea zonelor expuse la temperaturi ridicate;
Cum se monteaza placa din ciment AquaFire la exterior?
- Placile se monteaza pe structura metalica adecvata realizarii peretilor de compartimentare, placarilor, realizarii tavanelor sau construirii fatadelor ventilate. Se recomanda utilizarea profilelor zincate de norma UNI EN de dimensiune 10/10mm .
- Profilele se monteaza la interax 40cm. Placile Aquafire® se monteaza perpendicular pe profilele metalice cu latura dreapta la vedere, rosturile trebuie sa fie decalate ca la aplicatiile clasice de inchideri uscate.
- Intre placi se lasa un spatiu de circa 3-4mm. Se recomanda montajul fara a tine marginea placii in contact direct cu baza de sprijin pentru a evita eventuala absorbtie a umiditatii sau a impuritatilor prin capilaritatea marginii.
- Placa Aquafire® se fixeaza pe structura metalica cu suruburi rezistente la umezeala, insuruband pe suprafata la un pas de 20cm (15cm pentru aplicatii orizontale); de la marginea placii se recomanda o distanta de circa 15mm pentru a beneficia de un contact cat mai bun intre placa si capul generos al surubului.
- Se intinde un strat de glet pe baza de ciment de latime 15cm pe imbinarile longitudinale si transversale. Se aplica plasa de 145g si de latime 75mm in gletul proaspat aplicat.
- Dupa timpul de uscare de 12 ore, se intinde un strat de glet pe baza de ciment pe intreaga suprafata a placii cu ajutorul unei gletiere dintate de otel. Se aplica plasa de 145g pe gletul proaspat aplicat, avand grija sa fie complet acoperita, folosind latura dreapta a gletierei. In aceasta etapa grosimea finala a materialului trebuie sa fie de 3mm.
- La final, pe intreaga suprafata se va aplica un finisaj de zidarie tip tencuiala acrilica sau acrilica intarita cu siloxan.
Caracteristici tehnice Placa ciment exterior AQUAFIRE
12.5x1200x2000mm
Latime(mm) 1200mm
Lungime(mm) 2000mm
Grosime(mm) 12.5mm
Categorii