• Model: 1.6.3.1

MEMBRANA HIDROIZOLATIE PENTRU FUNDATII
Izolatia extrudata pentru fundatii HDPE este un produs modern fabricat din polietilena de inalta densitate (HDPE), proiectat pentru efectuarea hidroizolatiilor la cladiri.
Datorita extrudarilor speciale HDPE, aceasta formeaza o fanta de aer intre peretele cladirii si izolatie, care permite reglarea presiunii hidrostatice din interiorul cladirii. In acelasi timp, aceasta creaza si o izolatie termica si acustica, precum si o protectie a fundatiilor impotriva deteriorarilor mecanice, cum ar fi de ex. crapaturile din peretii cladirilor.Multumita acestor calitati, aceasta izolatie isi gaseste o larga intrebuintare in constructiile de locuinte si industriale.
Utilizari:

 MEMBRANA HDPE se foloseste la izolarea verticala a peretilor, izolarea pardoselilor si a plafoanelor din cladiri, izolarea verticala a fundatiilor cladirilor si izolarea acoperisurilor plane, in special la aplicarea acoperisurilor verzi.
1. Pardoseli interioare si in contact direct cu pamantul
Majoritatea tipurilor de pardoseli si terase pozitionate direct pe pamant, sunt expuse la actionarea umezelii, avand o influenta foarte negativa asupra intregii structuri a cladirii. Datorita aplicarii unui strat pe orizontala a MEMBRANEI HDPE, previne eficient patrunderea in interior a umezelii, a formarii presiunii hidrostatice, creaza posibilitatea aplicarii unei izolatii termice din vata minerala sau polistiren si turnarea neteda a betonului in orice fel de situatie.
2. Fundatii ale cladirilor
Fixata intre fundatie si pamant, izolatia HDPE formeaza o bariera eficienta de protejare a peretilor impotriva umiditatii, actionarii agresive ale apelor freatice, dar in special protejeaza fundatiile impotriva deteriorarilor mecanice, de ex. impotriva crapaturilor. Protejeaza in acelasi timp fundatiile impotriva actiunii ciupercilor, mucegaiurilor si a chimicalelor care pot exista in pamant. In plus, avand o constructie speciala, aceasta constituie un sistem de scurgerecatre elementele de drenare sau canalizare.

 3. Peretii interiori si plafoanele cladirilor
HDPE se caracterizeaza printr-o portanta deosebit de inalta, ceea ce inseamna ca poate fi utilizata la izolatiile verticale ale peretilor cladirilor. Poate fi utilizat si la cladirile nou construite sau ca renovare a peretilor cladirilor deja existente, acolo unde a patruns umezeala. MEMBRANA HDPE este folosit totodata si la plafoanele cladirilor nou ridicate, unde indeplineste rolul de protectie suplimentara impotriva umezelii, permitand turnarea uniforma si neteda a betonului.
4. Acoperisuri verzi gradini pe acoperisuri
MEMBRANA HDPE este unul din putinele materiale izolante, care permite infiintarea unor gradini pe acoperisurile plane. Aceste spatii sunt deosebit de pretentioase, avand in vedere humusul care se caracterizeaza printr-o aciditate ridicata si un grad inalt de umiditate a substratului provenit din apa eliminata de plante. MEMBRANA HDPE creaza in acest caz un strat izolant de drenare, garantand un acoperis plan durabil si uscat, adaptat intretinerii plantelor de pe acoperis.
Caracteristici tehnice
Material HDPE polietilena de inalta densitate
Rezistenta mare la compresiune 250kN/m2
Garantie 20 ani
Grosime 0,5 mm
Inaltimea crampoanelor 8 mm
Stabilitate la temperaturi -30oC +80oC
Dimensiuni 1x20 m
Greutate specifica 550g/mp;

Membrana HDPE se monteaza prin desfasurare si fixare cu ajutorul unor cuie din otel (4-5 buc/mp), prevazute cu butoni de etasare, urmarindu-se ca suprapunerea intre fasii sa fie de aprox. 20 cm. Fixarea marginilor se realizeaza cu o banda de finisare.

Categorii