• Model: 1.6.6.1
Membrana EPDM 1.14 mm ROLA 6.1 m x 30.5 m , M2
Sisteme de Acoperişuri EPDM
Componenta principală a sistemelor de acoperişuri EPDM, o membrană monostrat de cauciuc sintetic compusă din etilen-propilen-dien-terpolimer amestecat cu negru de fum, uleiuri, agenţi de vulcanizare şi alţi adjuvanţi. Amestecul este calandrat în foi de mari dimensiuni şi vulcanizat.
Gama este completată de o membrană EPDM cu plasă de ranforsare şi o membrană cu proprietăţi ignifuge.
Instalare simplă şi rapidă Membranele EPDM sunt disponibile în folii de până la 15 m lăţime şi 61 m lungime, ceea ce permite reducerea numărului de îmbinări şi a timpului de instalare pe şantier.
Rezistenţă la intemperii şi durabilitate superioare
EPDM este o membrană integral vulcanizată, compusă în principal din polimer EPDM şi negru de fum, care oferă o rezistenţă neegalată la ozon şi radiaţiile ultraviolete. Deoarece membrana nu conţine substanţe plastifiante sau ignifuge, caracteristicile sale rămân stabile şi nemodificate de-a lungul timpului, reprezentând astfel o soluţie durabilă pentru utilizarea la acoperişuri.
Înaltă flexibilitate şi elasticitate EPDM rămâne flexibilă până la temperaturi de 45 °C şi are o elasticitate de peste 300%, ceea ce-i oferă rezistenţă la mişcările clădirii şi la fluctuaţiile de temperatură.
Costuri de utilizare reduse
EPDM necesită un nivel foarte redus de întreţinere. Chiar şi după o perioadă îndelungată de expunere, membrana poate fi reparată, atunci când este nevoie, doar cu ajutorul produselor Tape. Această caracteristică, împreună cu avantajele durabilităţii şi costurilor mici de instalare ale sistemelor de acoperişuri EPDM au ca rezultat costuri de utilizare extrem de reduse.
Sistemul de acoperiş vegetal
Datorită preocupării tot mai mari pentru protecţia mediului, acoperişurile vegetale devin o imagine obişnuită în peisajul nostru. EPDM a trecut cu succes încercarea de rezistenţă la străpungerea rădăcinilor în acoperişuri vegetale. Această membrană este ideală pentru utilizarea în combinaţie cu sisteme complexe de acoperişuri vegetale pe bază de vegetaţie sedum cu întreţinere redusă.
Beneficiile de mediu ale unui sistem de acoperiş vegetal sunt multiple:
• Reducerea efectului „insulă de căldură urbană”
• Reducerea costurilor pentru energie
• Gestionarea apelor pluviale
• Noi habitate pentru plante şi animale
• Creşterea calității aerului
• Reducerea poluării fonice
Sistemul de acoperiş solar
Sistemele de acoperişuri EPDM pot fi uşor combinate cu orice tip de acoperiş solar. Modulele fotovoltaice convenţionale se instalează pe membrana EPDM, iar penetrările acoperişului sunt etanşeizate cu ajutorul accesoriilor EPDM. Pelicule fotovoltaice subţiri de nouă generaţie pot fi lipite pe membrană folosind sistemul Tape. Sistemele de acoperişuri solare permit reducerea costurilor de energie şi a emisiilor de carbon, contribuind astfel la asigurarea unui mediu sustenabil.
Categorii